perjantai 27. helmikuuta 2015

Taiteilijahaastattelussa: Maat Silk

"Egyptiläinen kokoelma"
Vesivärit
(c) Maat Silk

Helmikuun haastattelussa on upea taiteilija, mielikuvitusrikas Maisie, joka tunnetaan paremmin taiteilijanimellä Maat Silk

Kerro itsestäsi, kuka olet ja millainen taiteilija olet?

Kuviot, joita suunnittelen eivät ole toistuvia (kuten esimerkiksi lahjapapereissa). Lähes kaikki kuvioni alkavat keskeltä ja niissä on reunoilla kehys. Piirrän enimmäkseen abstrakteja muotoja tehdessäni kuvioita, joskus käytän myös esineitten muotoja malleina. Tällä hetkellä suunnittelen kuvioita, joka perustuu elokuvaan Frozen. Käytän inspiraationa lumihiutaleita, kruunuja ja muita elokuvaan kuuluvia elementtejä. Minusta on hauska sovitella erilaisia elementtejä kuvioiksi. Olen tehnyt paljon tilaustöitä tällä metodilla. Ihmiset ovat kuvailleet itselleen tärkeitä esineitä ja olen luonut kuviot kuvausten pohjalta.

Toinen tärkeä osa teoksissani on kirjoittaminen. Erityisesti silkkihuiveihin lisään kirjoitusta mukaan. Minulle silkinmaalaaminen on taidetta, siinä missä paperille maalaaminen. Kirjoituksissa selitän ideoita, ajatuksia ja tunteita maalausten takana. Sanat kuuluvat teokseen. Ne kaikki kertovat tarinaa yhdessä muodot, värit ja sanat. Alku, keskikohta ja loppu.

Olen syntyjäni englantilainen ja tällä hetkellä asun Etelä-Espanjassa. Olen ennenkaikkea kuviosuunnittelija. Enimmäkseen maalaan vesiväreillä luoden kuvioita ja tekstuureja. Maalaan myös silkkihuiveja ja tyynyjä. Viimeaikoina olen myös painattanut teoksistani kortteja, kirjepapereita ja kankaita.
(c) Maat Silk
 "Tanssiaiset"
90x90cm
Silkkihuivi

 "Ilta Arizonassa"
silkkityyny
(c) Maat Silk

Miten aloitit taiteellisen harrastuksesi/työsi?

Olen aina ollut kiinnostunut kuvioiden piirtämisestä, väreistä ja muodoista. Piirrän koko ajan erilaisia muotoja, linjoja, kuvioita ja kaaria. Piirrän, joka ilta. Monesti katson elokuvia samalla ja minulla on monta suurta luonnoskirjaa täynnä kuvioita. Kerran sain syntymäpäivälahjaksi silkkimaalaus-setin ja siitä alkoivat silkkimaalaus-kokeilut. Monta ei-niin-kaunista silkkihuivia syntyi ennen kuin pääsin itseäni tyydyttävään lopputulokseen. Ensimmäiset onnistuneet huivit päätyivät Etsy-kauppaani ja olen siitä lähtien lisännyt sinne uusia tuotteita vähän väliä.

Mitkä asiat inspiroivat sinua?

Minua inspiroi lähes kaikki; taide, muoti, luonto, kirjallisuus ja elokuvat. Asun luonnon keskellä, joten kasvit ja kukat ovat minulle tärkeitä. Monesti kukat pääsevät maalauksiini. Yksi suurimpia inspiraation lähteitä minulle on muinaishistoria. Rakastan  minoalaista kulttuuria, sekä Egyptin, Kiinan, Kelttiläisen Britannian ja muinaisen Kreikan taidetta. Minun tarvitsee vain katsoa kuvia Minoalaisista temppeleistä ja Egyptin haudoista ja alan etsimään luonnoskirjaani.

Onko taiteessasi sanomaa?

Luova työ tekee minut onnelliseksi, sekä kirkkaiden värien käyttö.
Onnellisuus on tärkein viestini.

Onko sinulla vinkkejä aloitteleville taiteilijoille?

Omaan kokemukseeni perustuen tärkein neuvoni on harjoittele, harjoittele ja harjoittele. Kehityt koko ajan. Minun itsekkin tarvitsee vain katsoa vuosi sitten tekemiäni luonnoksia ja huomaan kehittyneeni. Toinen neuvoni on: Etsi oma tyylisi. Tämä voi tuntua alussa hankalalta, sillä maailma on täynnä upeaa taidetta. Uskon, että jokaisella taiteilijalla on oma tyyli sisällään. Paras tapa löytää oma tyyli on unohtaa hetkeksi kaikki taide mitä näet muualla. Piirrä sellaisia asioita, joita tahdot piirtää ja itsellesi ominaisella tyylillä.


"The mineans"
20x20cm
Vesiväri
(c) Maat Silk

"Niilin varrella"
90x90cm
Silkkimaalaus
(c) Maat Silk

Maisien töitä löytyy lisää näiltä sivuilta:

Kiitos Maisie haastattelusta :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti