tiistai 27. tammikuuta 2015

Taiteilijahaastattelussa: Monika Holloway

"Unicorn Magic"
(c) Monika Holloway
vesivärit ja värikynät

Tammikuun ensimmäisessä taiteilijahaastattelussa on upea fantasiataiteilijatar Monika Holloway.

Kerro itsestäsi. Kuka olet ja millainen taiteilija olet?

Olen itseoppinut keiju ja fantasiataiteilija Englannista. Työskentelen enimmäkseen vesiväreillä ja värikynillä, mutta kokeilen mielelläni uusia tekniikoita. Aloitin vasta akryylimaalauksen ja opettelen myös maalaamaan öljyväreillä. On paljon opittavaa ja liian vähän aikaa kaikkeen...

Minusta on ihanaa maalata erilaisia fantasiamaailmoja ja täyttää ne monenlaisilla hahmoilla haltijoilla, merenneidoilla ja yksisarvisilla. Välillä myös maalaan surrealistisia / fantasia aiheisia muotokuvia ja maisemia. Niitä on hauska tehdä.

Olen myös viulunsoittaja, kirjojen suurkuluttaja ja kolmen ihanan, mutta vaativan lapsen äiti. He ovat suurimpia fanejani, mutta myös ankarimpia kriitikoita.

"Unelmille siivet"
(c) Monika Holloway
Vesivärit ja värikynät

"Velhotar"
(c) Monika Holloway
vesivärit, värikynät ja akryyli

Miten aloitit taiteen parissa työskentelyn?

Aloitin maalaamisen noin neljä vuotta sitten nähdessäni ensimmäisen kerran fantasiataidetta. Se herätti kiinnostukseni. Aloin tekemään kokeiluja vesiväreillä ja siitä kaikki lähti. Alle vuodessa myin töitäni facebookin ja etsyn kautta keräilijöille, enkä ole katsonut taaksepäin. Taiteesta on tullut intohimoni ja ammatti. Olen löytänyt itseni uudelleen taiteen kautta, oman ääneni.

"Hidden treasure"
(c) Monika Holloway
vesivärit ja värikynät

"Merenneidon aarre"
(c) Monika Holloway
vesivärimaalaus

Mitkä asiat inspiroivat sinua?

Suurin inspiraationi on luonto. Mikään tässä maailmassa ei vedä vertoja luonnon kauneudelle. Me ihmiset emme ole parasta tässä maailmassa se on yksi syy, sille  miksi maalaan mielelläni keijuja, haltijoita ja fantasiahahmoja. Uskon, että pystymme löytämään rauhan itsestämme rakkauden kautta, minulle se myös merkitsee luonnon kunnioittamista, koska muuten emme olisi mitään.

Onko taiteessasi sanomaa?

Vaikea kysymys. Jokainen teos kantaa erilaista viestiä. Hahmojen asennot, taustat ja värit. Käytän myös paljon eri symboleja ja jätän ne katsojan löydettäväksi ja tulkittavaksi.

"Talven ruusu"
(c) Monika Holloway
vesivärit ja värikynät

Onko sinulla neuvoja aloitteleville taiteilijoille?

Vain yksi: Älä luovuta. Jokaiselle taiteilijalle sanotaan "ei" useammin kuin kerran uran varrella, mutta koskaan ei pidä luovuttaa. Itse olen tasolla, jossa minulle sanotaan "ei" useammin kuin "kyllä", mutta uskon, että koskaan ei pidä unohtaa omia päämääriä ja tavoitteita. Jos rakastat taidetta ja taiteen tekemistä, mikään torjunnan määrä ei muuta sitä. Ihmiset voivat saada meidät epäilemään itseämme. Torjuntaa kannattaa käyttää motivaationa. Jatka oppimista, tekemistä ja uuden luomista.

Mistä löydämme töitäsi?

Twitter @monikaholloway

Kiitos Monika osallistumisesta

-Niina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti