lauantai 29. marraskuuta 2014

Taiteilijahaastattelussa Judy Pollard

(c) Judy Pollard

Hei blogimaailma

Marraskuun taiteilija on  amerikkalainen nukketaiteilija Judy Pollard, jonka keijunukkeihin törmäsin facebookissa ja ihastuin kovasti.

Kerrotko hieman itsestäsi, kuka olet ja millainen taiteilija olet?

Olen 41- vuotias, neljän pojan (10,9,7 ja 4-vuotiaiden) kotiäiti. Olen aina ollut kiinnostunut saduista ja fantasiataiteesta. En koskaan ole pitänyt itseäni taiteellisena ihmisenä, 4-vuotias poikanikin piirtää minua paremmin. Sitten äitin nukkui pois 7 vuotta sitten ja kaiken synkän jälkeen aloin etsimään jonkinlaista kanavaa löytää taas iloa ja aurinkoa päiviini.

Aloitin tekemällä pehmeitä kangasnukkeja, mutta pian törmäsinkin nukketaiteilijoihin, jotka tekivät ihastuttavia hahmoja muovailumassasta. Jäin koukkuun ja pian jo ostin itselleni nukkeveistoksia ja aloin tekemään hahmoja itse.

(Judy Pollard)

Kuinka aloitit taiteellisen harrastuksesi/työn?

Aloin valmistamaan keiju-hahmoja vuonna 2010. Ensimmäiset hahmot eivät ottaneet onnistuakseen, mutta olin päättäväinen. Monien kokeilujen, virheiden ja harjoittelutuntien jälkeen aloin päästä itseä tyydyttävään lopputulokseen. Olen itseoppinut nukkien tekijä. Käytän apuvälineinä mm. hammastikkuja sekä kosteuspyyhkeitä. 

Muovailen hahmon muovailumassasta. Käytän akryylimaaleja kasvojen maalaukseen. Hiusten materiaali vaihtelee. Käytän paljon rusetteja. Se on tullut jo tavallaan tavaramerkikseni. Kaikki rusetit, joita käytän ovat käsinvärjättyjä.

(c) Judy Pollard

Mitkä asiat inspiroivat sinua? onko taiteessasi viestiä?

Yritän saada keijuillani iloa aikaan. Niiden tekeminen on itselleni hauska prosessi ja toivon aina, että keiuni ilahduttavat katsojia. Innostun ja inspiroidun myös väreistä ja nauhoista.

Minua inspiroi myös luonto. Suurimman osan hahmoista muovaankin ulkona samalla katselen sudenkorentoja ja kuuntelen lintujen laulua. Suurin viesti taiteessani on ilon kautta eläminen eikä pelätä uusien asioiden yrittämistä.

Missä voimme nähdä töitäsi?

Facebook

Etsy-kauppa

Ebay

Kiitos Judy haastattelusta.

Ensikuussa taas uusi taiteilijavuorossa

Niina (c) Judy Pollard

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti