torstai 2. lokakuuta 2014

Taiteilijahaastattelussa: SieskjaSe on taas taiteilijahaastattelun aika. Syyskuun taiteilijahaastattattelu tulee nyt vähän myöhässä kiireiden takia.

Syyskuun taiteilija on ranskalainen Jessica Albert, joka tunnetaan taiteilijanimellä Sieskja.
Itse näin Siskjan maalauksia ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten ja ne todellakin tekivät vaikutuksen. Hänen tyylinsä muistuttaa paljon mestarikuvittajia (John Bauer, Arthur Rackham jne.)

Sieskjalla on upea tyyli,  joka vie katsojan toiseen maailmaan.
................................

Kerro itsestäsi. Kuka olet ja millainen taiteilija olet?

Olen 21- vuotias taiteilija Ranskasta. Opiskelen kirjastotiedettä ja sitä ennen Pohjoismaiden kulttuuria, kirjallisuutta ja kieliä.
Muita mielenkiinnonkohteitani ovat luonto ja eläimet. Rakastan puutarhanhoitoa,  ratsastamista ja teen vapaaehtoistyötä eläinkodilla ja enkä syö lihaa.

Voisin sanoa olevani vanhoista tavoista kiinni pitävä taiteilija. En suuresti pidä digitaalisesta taiteesta enkä nykytaiteesta.

Pidän erityisesti keskiajan taiteesta, Art Noveau suuntauksesta, naivistisesta taiteesta sekä kultaisen ajan (1900 luvun - taite)kuvitustaiteesta.

Työskentelen enimmäkseen vesiväreillä ja sanguine - musteilla, käytän paljon suolaa kuvioiden tekoon. Joskus maalaan myös akryyleillä kankaalle tai maalauspohjalle. Koen akryyleillä maalaamisen itselleni haasteelliseksi, yritän opetella sitä.

Aloin tosissani maalaamaan 14 - vuotiaana. Minua eniten inspiroinut taiteilija on Stephanie Pui Mun Law. Hänellä on uskomaton taito maalata vesiväreillä ja pidän siitä, että hän kertoo mielellään ja avoimesti työstään ja tekniikoista, joita käyttää."Rävflickan" (from my own stories) watercolors 2014
(c) Sieskja

Kuinka aloitit taideharrastuksen/työsi?

Kun olin lapsi, äitini kuvitti maatilaneläimiä korttipeliin, joskus hän antoi minun maalata eläimet vesiväreillä. Perheeni muutti ollessani 4-vuotias. Alussa minulla ei ollut koulussa yhtään ystävää, niin minulla oli tapana välitunneillä piirtää liitutaululle.
Myöhemmin (8 -vuotiaana) tein itselleni eräänlaisen kuvitetun fantasia-olentojen oppaan. Se muistutti hieman roolipelien ohjekirjoja. Se kertoi fantasiamaailmoista, olennoista ja eri lohikäärmelajeista.

Ammatillinen taiteilijanurani ei ole vielä alkanut. Minua on pyydetty mukaan muutamaan kirjankuvitusprojektiin, mutta en ole kokenut niita omanlaisiksi. Koen kuvittamisen aika stressaavana. Maalaan mieluiten omia näkemyksiäni ja tarinoitani enkä toisten.

 
"Beyond the stream" acrylics 2013
(c) Sieskja

Mikä inspiroi sinua? onko taiteessasi viestiä?

Minulle inspiroivinta on kaikki luontoon liittyvä. Erityisesti metsät ja maisemat eri puolella Eurooppaa. Minulle taustat ovat maalauksessa yksi tärkeimmistä tekijöistä ja muiden taiteilijoiden töissä kiinnitän paljon huomiota taustoihin.

Kasvoin hyvin teollisessa ympäristössä (Pohjois-Ranskan kaivosalueella) missä luonto on lähes kokonaan kadonnut. Se on yksi syy siihen miksi niin miellelläni maalaan vapaita ja villiintyneitä maisemia ja puutarhoja. Enkä tahdo maalata urbaania ympäristöä enkä mielelläni maalaa sisäkuvia.
 Opiskelen suurkaupungissa. Usein kaikki näyttää harmaalta ja saastuneelta, toisin kuin sisäisessä maailmassani. Kuten moni muukin taiteilija maalaamaalla puran tunteitani.


"II Ignominia" (Illustration of Olav Audunssön by Sigrid Undset)
Watercolors 2014 (c) Sieskja

Maalausteni kautta jaan myös muita mielenkiinnon kohteitani, kuten Euroopan (erityisesti pohjoismaiden) historiaa ja kansanperinnettä. Pidän perinteisistä saduista. Kerään kansansatuja. Yleensä vähiten tunnetut (melkein unohdetut) sadut ovat kaikkein mielenkiintoisimpia. 
Itse kuvitan vähemmän tunnettujen kirjailijoiden töitä kuten Sigrid Undset tai Selma Lagerlöf (molemmat Nobel- palkittuja), sen sijaan kuin kuvittaisin vaikka Hobittia tai Song of Ice and Fire- kirjoja, elokuvat ja sarjat vaikuttavat mielestäni liikaa niistä tehtyihin kuvituksiin.

Musiikki inspiroi minua myös paljon. Pidän metallimusiikista (Finntroll, Ensiferum, Haggard, Penumbra, Summoning, Stille Volk) ja klassisesta (Antonin Dvorak,  Edvard Grieg) ja progressiivisesta rockista (Ange).

Rakastan  myös hevosia. Ne ovat yhtäaikaa uljaita, vahvoja, kauniita ja symboloivat vapautta.

 
"Vargar! (Illustration of  Gösta Berlings Saga by Selma Lagerlöf) Ink - 2012
(c) Sieskja

Jos voisit olla mikä tahansa maaginen olento, mikä tahtoisit olla?

Täytyy myöntää, ettei minulta ole ikinä kysyttä tätä kysymystä. Pidän myyttisistä naishahmoista. Olisin varmaan selkie, undiini tai joku muu veteenliittyvä olento.


"Svartsjuk" (from my own stories) - Watercolors - 2013
(c) Sieskja

Neuvoja aloittaville taiteilijoille?

Maalaa, piirrä, opettele, tutki toisten taiteilijoiden töitä...
Kehotan myös kopioimaan, suurin osa taiteilijoista aloittavat kopioimalla ja ottamalla mallia. Pyydä aina taiteilijan lupa jos haluat julkaista kopioidun työn.

Liity taiteilijayhteisöön. Itse olen saanut sitä kautta paljon motivaatiota, uusia ystäviä ja inspiraatiota."The full sheen of glory" (copy of a photograph by Rob Darken from Graveland)
Watercolors -2014 
(c) Sieskja

 Mistä voimme löytää töitäsi?


Kiitos Sieskjalle haastattelusta. Taiteesi on hyvin inspiroivaa. Minun täytyy vielä sanoa, uskon että olisit aivan upea kuvittaja kuvittamaan kansansatuja. Toivottavasti kohdallesi sattuu mielekkäitä kuvitusprojekteja.

Inspiraatiota myös kaikille blogin lukijoille
Niina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti