torstai 30. lokakuuta 2014

Keijutarokkien edistystä

 Työn alla "sauvojen kuutonen"

Blogikirjoitus on hieman myöhässä. Minulla on ollut hieman terveysongelmia viimeaikoina. Kone on ollut tauolla.

Ajattelin hieman kertoa keiju tarot- korttien edistymisestä.
Ylhäällä on "Sauvojen kuutonen", jonka toivon saavani pian valmiiksi.
 
Alapuolella "lanttien kymmenen"

Nämä keiju tarokkini perustuvat elementteihin (ja keijuihin!)
 Viisi elementtiä edustavat luontoa ja ihmisen henkisiä aspekteja.

Elementtejä ovat:
Maa
Tuli
Ilma
Vesi 
Energia

Jokaisella Tarot- korttien kuvittajalla/tekijällä on omat tapansa kuvata elementtejä. Itse käytän perinteisiä tarot- korttien symboleja:

Lantit/Maa
Sauvat/ Tuli
Miekat/ Ilma
Maljat/ Vesi

Lantit/ Maa

Lantit kuvastavat talismaaneja, joiden alkuperäinen tarkoitus oli suojata ihmistä pahoilta hengiltä/asioilta. Ennen teollisuuden aikaan talismaanit tehtiin puusta, savesta, raudasta, kuparista jne. Nykyään talismaaneja saa vaikka millaisista materiaaleista tehtyä.

Sauvat/ Tuli

Tuli- kortit edustavat voimaa, päättäväisyyttä, kunnianhimoa ja elämänkipinää.
Kautta historian sauvat ovat toimineet vallan merkkinä/symboleinä. Yhä sauvoja käytetään monenlaisissa seremonioissa, kävelykeppeinä ja myös tasapainon tukena.

Miekat/ilma

Miekat yhdistetään toimintaan, voimaan, konflikteihin ja rohkeuteen. Ilma on ajatusten ja ajattelun elementti. Henkisellä tasolla miekkojen kortit kuvastavat älyn ja voimankäytön tasapainoa.

Maljat/vesi

Vesi on tunteiden elementti. Pidin viimeviikolla luennon eri kulttuurien mytologisista vedenolennoista. On kiehtovaa tutkia miten paljon maailmassa onkaan veteen ja veden lähistöille liittyvää kansanperinnettä ja taruja. Usein vedessä asuvia olentoja kuvataan sieluttomiksi olennoiksi ja siksi vaarallisiksi. Suurin syy on varmaan siinä, että ihmisillä on usein hyvin kaksijakoinen suhde veteen. Veden elementtiin voi olla vaikeaa saada yhteyttä, koska ihminen ei pysty hengittämään veden alla.

Länsimaiset horoskoopit perustuvat elementteihin:

Tuli:
Oinas
Leijona
Jousimies

Maa:
Härkä
Neitsyt
Kauris

Ilma:
Kaksonen
Vaaka
Vesimies

Vesi:
Rapu
Skorpiooni
Kalat

Itse olen neitsyt eli maa-elementti ja täytyy myöntää, että se on hyvin osuvaa oman persoonallisuuden kohdalla. Ihminen on kuitenkin monien asioiden summa. Jos, joku elementti puhuttelee enemmän kuin muut mielestäni sitä voi kutsua omaksi pääelementiksi.

Ensimmäiset kokemukseni keijujen kanssa ajoittuvat lapsuuteen. Suomessahan ei kansanperinteessä ole keijuja, mutta täältä löytyy paljon "keijumaisia olentoja", luonnottaria ja luonnonhenkiä.

Ensimmäiset keiju-aiheiset maalaukset/piirrustukseni tein varmaan 15-16 vuotiaana. Liityin moneen internetin taidekommuuniin ja näin upeita fantasiataiteeseen keskittyneiden taiteilijoiden töitä. Tietysti itseä myös kiehtoivat fantasia ja satukirjojen kuvitukset.

Siitä asti olen tehnyt keijutaidet. Maalaan ja piirrän tietysti paljon muitakin aiheita. Keijut toimivat eräänlaisina henkioppaina minulle.

 Aika usein minulta kysytään millaisina näen keijut ja sitä myös miten ihminen voi oppia näkemään keijuja. Viimeiseen kysymykseen ei ole yhtä oikeaa vastausta, koska keijut ilmestyvät jokaiselle eri tavalla. Toiset ihmiset kutsuvat keijuja enemmän omalla olemuksellaan luokseen kuin toiset.
Itse olen meditoidessa nähnyt valopalloja ja joskus kuullut myös naurua ja jopa kellojen helinää.
Monesti saan keijuista tuntemuksia. Tämä olento on iloinen, toinen melankoolinen. Osa on päässyt maalauksiin.

-NEi kommentteja:

Lähetä kommentti