lauantai 16. elokuuta 2014

Taiteilijahaastattelussa: Memory Howell


Se on taas kerran taiteilijahaastattelun aika. Elokuun haastateltava on yhdysvaltalainen keijuataiteilija Memory Howell. Memoryn keijut henkivät väriä ja leikkimielisyyttä. Itse tulen aina hyvälle tuulelle näitä katsoessani ja on hauskaa löytää teoksista aina uusia yksityiskohtia.

........................................................

Esittele itsesi, kuka olet ja millainen taiteilija olet?

Olen itseoppinut Fantasia ja keijutaiteilija sekä tarinankertoja vuodesta 2010 saakka. Työskentelen enimmäkseen sekatekniikalla. 98 % taiteestani on tehty vesiväreillä ja loput tussilla ja värikynillä. Aloitin perustamalla Facebook sivun nimeltä "Fairies of Memory" (Memoryn keijut).
Synnyin ja vietin lapsuuteni Lafayetten kaupungissa Indianassa. Nykyään asun Columbuksessa, Ohiossa.


Kuinka aloitit taiteilijan urasi?

Minulle tarjottiin useita sopimuksia Facebook- sivuni kautta ja töitäni on myös päätynyt useisiin verkko-lehtiin Facebookin kautta. Taidettani löytyy askartelutarvikkeista, leivontakoristeista, vaatteissa, blogeissa ja eri taidesivustoilta. Facebook voi olla hyvin kätevä työväline taiteilijalle. Kaikki sopimukset kannattaa kuitenkin lukea ja tehdä huolella ja kysyä neuvoa asiantuntijoilta.


Mitkä asiat inspiroivat sinua? onko taiteessasi sanomaa?

Minulle suurin inspiraation lähde on luonto. Puut, sienet, havunneulaset, hämähäkinseitit, tähdet, kuutamo, metsäpolut.. kaikki luonnossa oleva kietoutuu mielikuvituksessani piirroksiksi ja tarinoiksi. Ruusunterälehdestä keijunhattu, lehdestä kenkä, voikukista saa voikukkateetä, kastepisaroista keijukaisen tanssiaispuvun. Luonnosta saa rajattomasti inspiraatiota ja ideoita. Tärkein sanomani taiteessa ja tarinoissani on ystävyys ja toisista välittäminen.


Onko sinulla antaa neuvoja aloitteleville taiteilijoille?

Piirrä jokaisena päivänä. Valitse itseäsi kiinnostava aihe ja piirrä se omalla tyylilläsi.  Käytä laadultaan hyviä taiteilijantarvikkeita. Ole tarkka sopimusten suhteen, liity erilaisiin taiteilijaryhmiin ja tutustu toisiin taiteilijoihin.

Käytän itse Holbeinin akvarellivärejä sekä micronin tusseja ja laadukkaita akvarellipapereita. Älä kuuntele negatiivisia kommentteja vaan kuuntele sydäntäsi ja piirrä piirrä ja piirrä. Jos näkisit ensimmäisen maalaamani keijun varmaan kuolisit naurusta.


Jos voisit olla mikä tahansa taruhahmo mikä haluaisit olla?

Tahtoisin ehdottomasti olla keiju. Tanssisin tähdissä ja ripottelisin magiaa ja keijupölyä kaikkialle, asuisin puumajassa, lentäisin kuuhun, istuisin sienellä ja keskustelisin lintujen ja muiden eläinten kanssa. Omistaisin kauniit keijunsiivet ja lentäisin niillä aina uusiin paikkoihin.. keijuna elo olisi hyvin taianomaista.

Mistä töitäsi voi löytää?

Verkkosivustoni on tällä hetkellä korjauksen alla
Töitäni löytyy Facebook- sivuiltani
sekä
Facebookin keiju-ryhmästä


Kiitos haastattelujen -sarjaan osallistumisesta Memory. Uskon, että keijusi tuovat paljon iloa ja lämpöä jokaiselle niitä katsovalle.

Piditkö tästä haastattelusta? 
Lukaise myös aiemmat fantasia-taiteilijoiden haastattelut:

Heinäkuun taiteilijahaastattelussa: Aida Castellano

Kesäkuun taiteilijahaastattelussa: Renee Lavoie

Toukokuun taiteilijahaastattelussa: Janna Prosvirina

Huhtikuun taiteilijahaastattelussa: Mayumi Ogihara

Maaliskuun taiteilijahaastattelussa: Gabriella Szabo


Ihanaa, kun kävit 
Vielä mukavampaa jos jätät kommentin <3

Niina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti