keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Taidenäyttelyni "Kuulintu ja Aurinkomaatuska"

"Kuulintu/ Hopeisen kuun marjat" (c) Niina Niskanen

Hei ihanat blogilukijat :)

Keijukammarissa on ollut hyvin jännittävää viimeaikoina. Jokin aika sitten entinen koulukaverini Katri kertoi avaavansa käsityöliikkeen kesäksi ja kysyi haluaisinko pitää taidenäyttelyn siellä ja tottakai suostuin.

Suunnittelu alkoi viime tiistaina. Keskiviikkona ja torstaina metsästin kehyksiä ja vasaroin nauloja aitan seinään. Perjantaina valmistui vielä muutama uusi työ. Sunnuntaina alkoi kaikki olla valmista.
Maanantaina oli sitten avajaiset.

Oli kyllä nopein näyttelynpystys prosessi ikinä. 


Näyttely löytyy aitasta numero 16 Oulun torinrannasta .


Myynnissä on 15 alkuperäisteosta, sekä maalauksiini perustuivia postikortteja, koruja ja julisteita.


"Kuulintu ja Aurinkomaatuska"
(c) Niina Niskanen


Näyttelyni  löytyy yläkerrasta. Alakerrassa on Katrin Venka&Vinka - kauppa :) Hän tekee muunmuassa hienoja asusteita nipsuista ja vanhoista pyörän kumeista (kierrätystä parhaimmillaan). Yläkerrasta lötyy Woodsoul:n upeita puutuotteita.

Tulin niin yllättäen mukaan, että piti äkkiä keksiä näyttelyn teema. Suurin osa maalauksistani ovat hyvin kerronnallisia. Aloin pohtimaan suomalaista mytologiaa ja erityisesti tarinoita metsänpeitosta.
Se on eräänlainen mielentila, johon metsässä kulkija voi joutua. Tuttu metsä voi muuttua vieraaksi paikaksi. Lammessa on merenneitoja, maassa kasvaa hopeisia marjoja, joita linnut syövät ja aurinko voi näyttää maatuskalta.


Kuvassa "metsänpeitto" maalaukseni teko-vaiheessa. Tekniikka on märkää-märälle.


"Metsänpeitto" vasemmalla ja "Sumuvuore" oikealla.
Vuoria maalasin viime syksyn Kroatian matkallani.

Tervetuloa siis Taidenäyttelyyn kaikki Ouluun suuntaavat. Olen aitalla välillä apumyyjänä ja jos joku haluaa taiteilijan selostuksen minut saa facebookin kautta ainakin kiinni :) tai tuosta s-posti osoitteesta, joka komeilee blogin vasemmalla reunalla.

Heipparallaa
Niina


2 kommenttia: