maanantai 17. maaliskuuta 2014

Maaliskuun taiteilija haastattelussa : Gabriella Szabo


Tervehdys blogeilijat ja taiteen ystävät!

Aion aloittaa haastattelujen sarjan täällä blogissani. Eli kerran kuukaudessa haastattelen, jotakuta itseäni inspiroinutta taiteilijaa. Mielestäni kaikki tarvitsevat inspiraatiota. Olit sitten taiteilija tai taiteenharrastaja tai taideholisti (taideholisti = henkilö, joka ei pysty olemaan erossa luonnoslehtiöstään).

Inspiraatio on asia, joka on välillä kadoksissa. Viime viikonloppuna katsoin YouTubesta kuvitus-aiheisia videota. Kuvittaja nimeltä Will Terry sanoi mielestäni oikein osuvasti
"oppilaat oppivat toisiltaan".

Tämä pitää ainakin oman kokemukseni kautta täysin paikkansa.  Toiset taiteilijat ja taiteen opiskelijat  auttavat sinua kehittymään taiteilijana. Voit saada hyviä neuvoja ja jopa inspiroitua toisten töistä.

Toivon, että nämä  taiteilijahaastattelut saavat sinutkin inspiroitumaan!

Maaliskuun taiteilija on Gabriella Szabo

(löydät haastattelu alkuperäiskielellä englanninkielisestä blogistani http://www.fairychamber.blogspot.fi/2014/03/featured-artist-of-march-gabriella-szabo_17.html )

Olen ollut Gabriellan "fani" siitä asti, kun sosiaalisessa mediassa törmäsin hänen taideteoksiinsa. Hänellä on hyvin herkkä maalaustyyli ja välillä toivon, että voisin astua sisään näihin satumaisiin maailmoihin.


Esittele itsesi. Kuka olet ja millainen taiteilija olet?

Nimeni on Gabriella Szabo. Olen unkarilaissyntyinen keijutaiteilija Dublinista, Irlannista. Muutin Irlantiin (keijujen maahan) 2006, ollessani 38 - vuotias.
Sitä ennen työskentelin Budapestin lentokentällä. 16 vuoden jälkeen ymmärsin, ettei maahanmuutto viranomainen ollut unelma-ammattini. Tapasin mieheni Dublinissa ja olen hyvin onnellinen, koska hän tukee taiteellista uraani muun muassa kuljettamalla minua taidenäyttelyihin ja tekemällä kehyksiä maalauksiini, sekä antamalla joskus (hieman) kritiikkiä ja yleensä hän on siinä oikeassa.

Kuinka aloitit taiteellisen urasi/harrastuksesi? mitkä ovat taiteelliset toiveesi/unelmasi?

Piirsin paljon lapsena. Minulla oli tapana piirtää tunnettujen näyttelijöiden muotokuvia. Itseasiassa ensimmäinen piirustukseni koulun taidenäyttelyssä varastettiin. Minun olisi varmaan pitänyt olla imarreltu, koska ensiteokseni oli varastamisen arvoinen.

Aloitin maalaamisen 18 vuotta sitten maisema ja esinemaalauksilla, joita kollegani tilasivat minulta. Keijut ja haltiat tulivat myöhemmin, kun muutin vihreälle saarelle.


Mitkä asiat inspiroivat sinua? onko taiteellasi viestiä maailmalle?

Inspiraationi tulee meitä ympäröivästä luonnosta. Kevät on juuri saapunut Irlantiin ja minulle on tusinoittain maalausideoita ja liian vähän aikaa. Saan myös paljon inspiraatiota merestä. Mereltä saan positiivista energiaa. Voisin kävellä ikuisesti koskemattomissa metsissä tai niityillä täynnä villikukkia. En pidä ihmisten tekemistä puistoista. Jos minä saisin päättää, ylimääräiset ruohonkorret jäisivät leikkaamatta.
Viestini on olla roskaamatta, varsinkaan jos ei halua keijujen vihoja niskaan. Keijuilla on oma egonsa aivan, kuten ihmisilläkin. Keijut ovat luonnon enkeleitä ja meidän pitäisi kunnioittaa niitä ja niiden kotia. Yritä elää vihreästi :)


Onko sinulla neuvoja aloitteleville taiteilijoille?

Seuraa unelmiasi äläkä koskaan luovuta! Internet on hyvä paikka ensimmäiselle askeleelle. Tunnen kaikki keiju-ihmiset Facebookissa. Verkostoidu ja sana leviää. Pystytä omat kotisivut. Voit edullisesti tehdä omat itsekkin.

Mistä sinun töitäsi löytyy?

Lisää tietoja minusta ja keijuista:

             https://www.etsy.com/shop/FairyringbyGabriella?ref=si_shop
           http://www.zazzle.com/fairyringbygabriella     
              https://www.facebook.com/gabriella.s.artist¨


Kiitos Gabriella, että annoit meidän kurkata taianomaiseen maailmaasi. Se on kaunis ja niin ovat keijutkin. Olen täysin samaa mieltä siitä, että keijut ovat luonnon enkeleitä. Toivotan sinulle paljon luovuutta ja menestystä.
Lukijoilleni toivotan inspiraatiota ja kauniita kevätpäiviä
Niina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti