keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Mandala magicHey Hey Kaikille!

Olen sen sortin ihminen, että vastaan haasteisiin innolla ja mielenkiinnolla.
Selasin netistä mandaloita ja löysin hauskan Mandala - haasteen täältä: http://www.mandalamanday.blogspot.com

Tämän viikon haasteena oli haaste Mandala. Haastoin kamuni Sannan mukaan.
http://mieliteko.blogspot.fi/ vielä ei mandaloita näy, mutta kaikkea muuta mielenkiintoista.

Oma mandalani oli minullekkin haaste. Yleensä piirrän ja luonnostelen kaiken valmiiksi ja sitten maalaan. Nyt aloitin suoraan väreillä leikkimisen. Mandalastani tulee niin hauskoja kuin vähän epämiellyttäviä mielleyhtymiä. Värit miellyttävät. Lonkero koukeroista tulee mieleen salaisten kansioiden alkutekstit, joissa oli jonkinlainen sähköpurkaus pyörivässä valopallossa (hei..sehän näytti juuri tuolta!).Mikä on Mandala?

Mandala tulee sanskritin sanasta, joka tarkoittaa ympyrää, kaiken keskusta ja universumia/ydintä.

Itse koen Mandalan maalaamisen/piirtämisen/luomisen auttavan

- keskittymistä
- tunteen ilmaisua
- yhteyttä maailmankaikkeuteen

Seuraava Mandala- aihe on "jäljet". Yläpuolella näkyy keskeneräinen mandalani (osittain).
Viimeaikoina ovat Valhallan myytit kiehtoneet kovasti. Siksi riimuja ja jokaiseen ilmansuuntaan omat eläimensä. Samat eläimet esiintyvät Edda- runoissa. Eläimiltä jää jäljet, kuten ihmisiltäkin.


Olen tottakai tehnyt muutakin, kuin mandaloita. Yksi inspiraation lähde minulle on katsella muiden keijutaiteilijoiden töitä.

Täältä löytyy kaikkea upeaa http://www.duirwaighgallery.com
(suosittelen)

Kuvassa on keväinen puunhaltia. Vielä en tiedä minkälaisen puun ja millainen haltia. Ehkä se joskus selviää, ehkä ei...

Ihanaa, kun kävit. Pahoittelen vaaleahkoja kuvia. Uudessa koneessani ei ole vielä photoshoppia asennettuna. Toivon sitä tontuilta lahjaksi.

Blessings
Niina9 kommenttia:

 1. Hei Niina! Mandalasi on upea! Niin liekehtivä ja hieno muodoiltaan, kevyt ja kaunis väreiltään. Toivoisin että linkittäisit tämän mandalasi uudestaan nyt laittamaani mr Linkkiin, koska monikaan ei varmaan ehtinyt nähdä tätä. Myös tekstisi olisi kiva saada kaikkien ulottuville.

  Laitan nyt uuden mandala-haasteen ja mr Linkin, joten linkitä myös uusi mandalasi, jos ja toivottavasti, kun teet uuden mandalan.

  Uusi mandala avautuu aina 15. ja 1. päivä. Siinä välissä annetaan vihje tulevasta mandalasta, koska porukka haluaa alkaa suunnitella mielessään jo seuraavaa. Vähän monimutkaista, mutta kyllä tämä selviää.

  Hienoa, että löysit meidät, toivottavasti tulet mukaan jatkossakin. Laitan sinut nyt mandalasivujen sivupalkkiin, sitä kauttakin ihmiset löytävät katsomaan hienoja töitäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Uuna. Oli hauska löytää "Mandalataiteilijoita". Paneudun seuraavaan haasteeseen vknloppuna ja päivitän blogger-asioitani. Nyt minua kutsuu bussimatka ja luokkaretki.

   talvenvaloa
   Niina

   Poista
 2. Blokkerissa ei ole ollut roskapostiongelmia, joten voisit kyllä poistaa tuon kirjainvarmennuksen, siitä ei millään tahdo saada selvää ja moni jättää kommentoimatta, jos se on päällä. Sen saat pois ulkoasusivulta, kohdasta asetukset ja sitten kommentit.

  VastaaPoista
 3. Upea, hieno juttu:) Kiva kun tulit!

  VastaaPoista
 4. Kaunista, taidokasta!! Suloinen keijuneito.

  VastaaPoista
 5. Nyt vasta löysin tänne ja hienoa että sinä löysit meidät! Mandalasi on ihana, pidän kaarevista muodoista ja värit sulautuvat kauniisti toisiinsa. Sinulla on selväti lentävää luovuutta :)
  Hahmotelmasi lupaavat upeita kuvia jatkossakin, hienoa !

  VastaaPoista
 6. Upea Mandala, tulee vähän mieleen maneetit tms lonkeromaiset vesi eliöt, voin kuvitella, kuinka tuollainen liikkuisi vedessä. Siinä on niin kaunis väritys.

  VastaaPoista
 7. Hienoa, että olet lähtenyt tekemään mandaloita. Mandalasi on täynnä taikaa, ja kaksi lintua yrittää saada tuosta taiasta osansa :)

  VastaaPoista
 8. Liikkeen sulavuutta, värien eläväisyyttä.
  Kaunis eloisa mandala!

  VastaaPoista